1xcsak – Kalandtervezés Nullanéggyel

– Hogyan lesz játszható sztorim holnap estére? Mi az, amit némi rögtönzéssel felöntve igényes kalandot szervírozhatok a barátaimnak? Hogyan tudok több tíz évnyi közös játék után is újszerűt, mégis befogadhatót nyújtani?

Ezek a kérdések legalább annyi kutatáshoz és próbálgatáshoz vezettek, mint a játékmechanika kialakítása. Az eredményt, vagyis a Nullanégy kalandvázat workshopokon is kipróbáltuk, működött és jól szórakoztunk vele. Az itt megosztott útmutatás elegendő a használatához. Páran már megkérdezték, hogy miért teszem ingyenesen hozzáférhetővé. Nos azért, mert az egész Egyszercsakot az elejétől egy ingyenes, nyílt rendszernek szántam, hogy mindenki mindenfélét könnyen mesélhessen és játszhasson. A megvásárolható könyvet azoknak készítettem, akik szeretnék egy kicsit jobban érteni az összefüggéseket és több példából merítenének.

Az útmutatóhoz tartozik és szintén ingyen letölthető egy vázlatolást segítő séma. A weboldalon és a könyvben elérhető kalandvázlatok mutatják, hogy én hogyan, mire használom ezt az eszközt, de az alapját képező felismerések általános érvényessége révén rugalmas, más módokon, más célokra is alkalmazható.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top