Mergen Kincse

Az első Alfa Shelteres mesélői workshopon kisorsoltuk, hogy milyen kalandmagokat készítsünk. A kocka a westernnek kedvezett. Nettó 40 perc alatt négy kis csoport négy fordulatos, egyedi kalandvázlatot alkotott. Ez meghozta a kedvemet a zsánerhez és annak tág értelmezéséhez. A Mergen kincse egy vadkeleti kalandmag. Fogadjátok nyitottan, szórakozzatok jól vele!

A helyszínen túl a formája és a terjedelme is szokatlan. Úgy van megtervezve, hogy egyetlen A4-es lap két oldalára nyomtatva és háromba hajtva egy prospektusszerűséget kapj. Nekem ez tetszik, mert könnyen áttekinthető és kezelhető, berakhatom egy füzetbe vagy könyvbe. Tudom, a megszokott modulok több tíz oldalasak, ez meg csak kettő. Szándékosan hagyok teret a te kreatív kibővítésednek, de megadom azt, ami alapján ezt megteheted. Ez itt tehát a sztori gerince, egy a valószínű és szórakoztató forgatókönyvek közül. Megfelelő támpont a világ, a szereplők, a statisztikák és az esetleges mellékszálak igényedhez igazításához. Akár több kampány alapjául szolgáló sandbox világgá is bővítheted a mesét a háttérhatalmi intrikák, alternatív küldetések és a  szükséges NJKk kiötlésével. Ha azonban hozzánk hasonlóan nagyjából két estére keresel egyedi hangulatú, kompakt történetet, átgondolt cselekménnyel és szereplőkkel, itt megtalálod, ami ehhez szükséges. Ha Egyszercsak rendszerrel játszotok, akkor szabály-útmutatót és a 6 kidolgozott játékos karaktert is ingyenesen letöltheted.

Ez a vázlat a Nullanégy kalandtervező sémát követi, de szándékosan úgy készítettem, hogy annak ismerete nélkül is használható legyen. A kalandtervezéssel és a Nullanéggyel egy következő ingyenes pdf-ben foglalkozok majd.

letöltés:

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top